“Napjainkban nagy a zavarodottság és a szenvedés, mert az emberiség nem tud egyszerűen csak lenni.”  (Szakyong Mipham Rinpocse)

 
Alkotó jelenlét a zűrzavarban

Shambhala Art hétvége Rákosszentmihályon
 
2019. szeptember 27–29. 
(péntek: 19–21 h, szombat-vasárnap: 09–18 h)

A művészet egy életbevágó folyamat, melyet mindannyiunknak lehetősége van magában felfrissíteni. Ez a látás- és életmód, világunk zűrzavarában, alapvető természetünk kiteljesedéséhez vezető éber ösvénnyé válhat.


Chögyam Trungpa rinpocse művészetről szóló tanításai nem korlátozódnak a művészet létrehozását elősegítő útmutatásokra. Sokkal inkább önmagunk folytonos megvalósításáról, élő alkotókészségünkről szólnak, és arról is, hogyan teremtsük meg környezetünket, hogyan fejezzük ki magunkat mások előtt.

Ez a mindenki számára nyitott program, a szemlélődő művészetről és a jelen pillanatban létezés bátorságáról szóló tanításokat oszt meg velünk, kapcsolatba hozva ezeket alkotó jelenlétünk erejével és varázsával.

Számos művészeti ág – mint az írás, a festészet, a mozgás – kifejezőeszközeit segítségül hívó gyakorlaton keresztül, e hétvége inspiráló környezetet kíván teremteni alkotókészségünk felfrissítéséhez. Minden érdeklődőt szeretettel várunk Rákosszentmihály egy megigéző kertjében melynek művészeti hagyományai több évtizedre nyúlnak vissza.

 
Tanár: Hajdu András, Franciaországban élő magyar művész, Shambhala Art tanár, Sakyong Mipham rinpocse tanítványa. A pécsi Mesteriskola festőszakán végez, majd 1996-ban a marseille-i Képzőművészeti Főiskolán posztdiplomázik. A Télénomade csoport alapítótagja. Francia és magyar művészekkel együttműködve számos multimédia előadás alkotója. 2004 óta az Ilotopie világszerte elismert utcaszínházi társulat tagja, ahol társ­alkotóként, performerként és épitőként dolgozik. Tíz éve követi a Shambhala Buddhizmus szellemi ösvényét, melynek művészeti tanításai nagy hatást gyakoroltak rá.
Részvételi díj, mely az anyagköltséget is tartalmazza:
 
Teljes ár: 18.000 Ft/2 nap
Kedvezményes ár (diák, nyugdíjas és mindazok, akiknek a teljes ár nehézséget okoz):
12.000 Ft/2 nap
Támogatói ár (ha teheted, ezzel a kedvezményt igénybe vevők részvételét támogatod): 
22.000 Ft/2 nap
 
Fizetés a program kezdetén a helyszínen.
 
Jelentkezés módja:
Kérjük emailben jelezed részvételi szándékodat: [email protected]
 
Jelentkezési határidő: szeptember 15.
 
További információ, kapcsolat: +3670-613-7979 / Boldog Dániel Zoltán