Drala-tánc és csendes ülés


vezeti Pongrácz Mátyás acsárja, Boldog Dániel és mások

Időpont: 2020. február 8 – 9., szombat – vasárnap
(mindkét nap 09:00 – 18:00 óráig tart a program.)

Helyszín: Ars et Vita Közösségi Tér (Budapest V. Váci u. 40. 1/7. 23-as kapucsengő)

Csatlakozz hozzánk és újítsd meg velünk életerődet, tested és tudatod ezen a rendhagyó elvonuláson! A samatha-vipashyana meditáció gyakorlása mellett tanításokat hallgathatunk arról, hogyan nyissuk meg szívünket-tudatunkat a tágasságnak és eredendő jóságnak – és gyakorolni fogjuk a magyar hagyományok életteli kincsét: a moldvai csángók táncait.
Jó alkalom ez arra, hogy az új év elején fellélegezzünk, összehangoljuk testünket-tudatunkat és megidézzük a megvilágosodott társadalom felébredett erejét.

Néptáncaink-népzenénk ősi energiáját fogjuk segítségül hívni ahhoz, hogy megtapasztaljuk, mit jelent felülkerekedni a félelemteli, berögzült tudatállapotokon. A Dralák a tibeti hagyományban azok a ragyogó lények, akik felülemelkednek az agresszión és a bezártságon. A hagyományos buddhista ülőmeditáció éberségét és a tánc életerejét ötvözzük ezen a hétvégén.

Az emberi kultúra legnemesebb hagyományaihoz nyúlunk vissza azért, hogy egy felébredett és életteli környezetet hozzunk létre, melyben a bölcsesség és együttérzés kivirágozhatnak.

“Virradjon fel az alapvető jóság!”

Tanító: Pongrácz Mátyás acsárja – a nemzetközi Shambhala közösség egyik vezető tanítója. Chögyam Trungpa és Szakjong Mipham rinpocse tanítványa. Bécsben él, az év legnagyobb részében világszerte elvonulásokat és tanításokat vezet.

A táncot vezeti: Boldog Dániel Zoltán – meditáció oktató, Szakjong Mipham rinpocse tanítványa, lelkes amatőr táncos.

Zene: Ladányi Ferenc és Vellner Balázs, a moldvai csángók zenéjének autentikus őrzői.

Részvételi díjak:
Szeretnénk ha anyagiak nem akadályoznák részvételedet. Ezért több opciót adunk meg, válaszd ki a lehetőségeidnek megfelelőt, továbbá bátran vedd fel a kapcsolatot a szervezőkkel, ha további egyeztetésre van szükséged.
Normál ár: 16.000 Ft.
Támogatott ár: 12.000 Ft
Támogatói ár: 20.000 Ft.

Fizetés a helyszínen. Csoportunk non-profit szervezet, melyet önkéntesek működtetnek. A bevételből a szervezési és fenntartási költségeket fedezzük.

Jelentkezés: [email protected] – kérlek emailben jelezd részvételi szándékodat.

További infó: +3670-613-7979

a szervezők nevében, Boldog Dániel Zoltán