Információk a Shambhala közösségen belüli bántalmazásokkal kapcsolatban

Kedves Barátunk!
Kedves Érdeklődők!

Az elmúlt hónapokban nyilvánosságra kerültek a Shambhala közösségen belüli szexuális zaklatásokról illetve kirekesztő bánásmódról szóló információk. Ezzel kapcsolatban a közösségi médiában mindenféle információk keringenek, amelyek nem biztos, hogy elősegítik, hogy pontos képet kapjunk a témáról. Annak érdekében, hogy mindenki saját véleményt alkothasson az eseményekről / eldönthesse, hogy jó irányba haladnak-e a dolgok, ezen az oldalon közzé tesszük a Shambhala vezetőségének témába vágó kommunikációit.

Az eseteket nyilvánosságra hozó – a Shambhalától független – Project Sunshine jelentéseket is elérhetővé tesszük itt, mert ezek szorosan kapcsolódnak a témához, annak ellenére, hogy nem a Shambhala vezetőségének vagy közösségének hivatalos kommunikációi. Sajnos ezek csak angol nyelven állnak rendelkezésre.

A Shambhala magyarországi vezetőségeként szívesen válaszolunk az esetleges felmerülő kérdésekre, legjobb tudásunk szerint. A kérdéseket / hozzászólásokat a [email protected] email címen várjuk.

2018. február 12. A Kalapa Tanács levele a Shambhala közösségben felmerült bántalmazásokkal kapcsolatban (angol | magyar)
2018. február 15. Project Sunshine beszámoló (angol)
2018. március 6. A Kalapa Tanács tájékoztató levele a Shambhala közösségnek (angol | magyar)
2018. március 19. A Kalapa Tanács levele a bántalmazási ügyek kezelésével kapcsolatos kezdeményezésekről (angol | magyar)
2018. június 25. Sakyong Mipham Rinpoche levele a Shambhala közösséghez (angol | magyar)
2018. június 27. A Kalapa Tanács levele a Shambhala közösséghez (angol | magyar)
2018. június 28. Project Sunshine Phase 2 beszámoló (angol)
2018. június 29. A Kalapa Tanács frissített tájékoztatása a Shambhala közösségnek (angol | magyar)
2018. július 6. A Kalapa Tanács lemondó nyilatkozata (angol | magyar)
2018. július 6. Sakyong Mipham Rinpoche háttérbe lépésről szóló nyilatkozata (angol | magyar)