Shambhala Tréning 1. szint – Az emberi létezés művészete

Flag of the Shambhala Organization

A Shambhala Tréning I. szint: Az emberi létezés művészete során a meditáció segítségével megpillanthatjuk a létezésünk talaját képező feltétel nélküli jóságot. Gyengédséggel és megértéssel nyílunk meg saját magunk felé, hogy felismerjük a bennünk rejlő lehetőséget: mindannyian képesek vagyunk hiteles és együttérző emberi életet élni.

Világunkat a nyugtalanság, gyorsaság, erőszak és viszálykodás jellemzi. Mindez abban gyökerezik, hogy elvesztettük a kapcsolatot saját alapvető értékességünkkel és emberi szívünkkel. A Shambhala Tréning egy olyan ösvény, amely egyszerűen és mélységesen visszavezet bennünket az emberi létezés alapvető jóságához. A képzést úgy is nevezik, hogy „a harcos útja“, mert megtanít arra, hogyan fordulhatunk önmagunk és mások felé szelídséggel és félelemmentesen.

A tudatosság és éberség gyakorlásával megtanulunk megnyílni a mindennapi élet egyszerű varázslata előtt és megtanuljuk azt is, hogyan kezelhetjük a kihívást jelentő helyzeteket bölcsességgel és együttérzéssel.

vaci-utca

A Shambhala ösvénye összeköti a személyes és a társadalmi, közösségi átalakulást. Hogyan befolyásolja környezetünket és társadalmunkat az a belső munka, amit a meditáció és szemlélődés során végzünk? Ezt fogjuk felderíteni a program során.

A tréning magába foglal tanításokat és megbeszéléseket egy tapasztalt tanítóval, egyéni és csoportos meditációs instrukciókat és vezetett meditációkat, valamint csoportmegbeszéléseket és közös étkezést.

A programon való részvételhez előzetes meditációs tapasztalat nem szükséges, mindenki számára nyitott! Az előadások nyelve: angol, magyar tolmácsolással

Tanító: Az amerikai Sarah Coleman a tibeti és a Shambhala buddhizmus gyakorlója, 1972 óta a Vidyadhara, a Tiszteletreméltó Chögyam Trungpa Rinpoche és fia, Sakyong Mipham Rinpoche tanítványa. Sok éven át dolgozott Trungpa Rinpoche műveinek szerkesztőjeként, segítséget nyújtva neki számos dharma könyvéhez, ideértve például a Shambhala: a harcos szent útja c. könyvet is. Sarah 1996 óta Európában él és tanít.


NYILVÁNOS BEVEZETŐ ELŐADÁS (ingyenes)
IDŐPONT: 2017. október 13. (péntek) 19:00 – 21:00 óra

SHAMBHALA TRÉNING 1. szint
IDŐPONT: 2017. október 14. – 15. (szombat – vasárnap) 10:00 – 18:30 óra

HELYSZÍN: 1056 Budapest, V. ker., Váci u. 40. (Ars et Vita Alapítvány, 23-as kapucsengő)

ÁRAK:

  • Early bird: 15000,- Ft (szeptember 15-ig befizetve a Shambhala Magyarország Egyesület bankszámlájára: 10918001 – 00000084 – 63750001, Unicredit Bank ZRt.)
  • Teljes ár: 18000,- Ft
  • Támogatói ár: 22000,- Ft – ha lehetőségeid engedik, ezzel támogathatod mások részvételét
  • Támogatott ár: anyagi megfontolás ne tartson vissza, a részleteket lásd alább

(A részvételi díjak magukban foglalják a záróünnepség költségeit is. A program mindkét napján vegetáriánus ebédet tudunk biztosítani további, összesen kb. 3000,- Ft-os áron. Kérjük a jelentkezésnél jelezd, hogy ezt igénybe kívánod-e venni, vagy megoldod / hozol magaddal saját ebédet).

Egyik alapelvünk, hogy a programjainkat mindenki számára elérhetővé szeretnénk tenni. Ezért, ha a program díja számodra akadályt jelent, akkor fizethetsz “annyit amennyit tudsz”. Gondold át, hogy számodra mi lenne egy kényelmes, megfizethető összeg és lépj kapcsolatba velünk. Ezt mindenképpen a tanfolyam előtt jelezd számunkra, mert a helyszínen már nem tudunk jelentkezést elfogadni ilyen támogatott áron.

A támogatói árat azoknak javasoljuk, akiknek anyagi lehetőségeik megengedik, hogy többet ajánljanak fel, mint a program teljes ára. Nagylelkűségeddel mások részvételi díjához járulhatsz hozzá, akik nem tudják megfizetni a teljes árat. A fent megadott teljes ár foglalja magában a hétvége lebonyolításának egy főre eső költségeit.

Részvétel előzetes jelentkezéssel: +36-30-977-6042 vagy [email protected]