Tagság

Ha a Budapesti Shambhala Meditációs Csoport tagja leszel, azzal jelzed személyes érintettségedet, kiváncsiságodat és elköteleződésedet a felébredés útja mellett. A gyakorlók olyan közösségébe lépsz be, akik arra törekednek, hogy őszinteséggel és nyitottsággal forduljanak egymás felé. Egymást is inspiráljuk arra, hogy elmélyítsük a tudatosság, éberség és együttérzés gyakorlását.

Mindenkit szeretettel látunk tagjaink között, akik érdeklődnek a Shambhala Csoportunk iránt. A Csoport tagság egyben tagsági viszonyt jelent a Shambhalában is, amely a tudatosság, éberség és együttérzés gyakorlásának globális közössége.

A tagság annak kifejeződése, hogy méltányoljuk azt, amit a Shambhala biztosít és segítünk azt elérhetővé tenni mások számára is. Ez három területen jelent támogatást:

A meditáció gyakorlása

A tudatos éberség meditáció vagy más kontemplatív gyakorlás beépítése a mindennapi gyakorlásunkba a legjobb módja a Shambhala támogatásának. Ezzel sokat segítünk a világnak és saját magunknak is.

Önkéntesség

A Csoportunkban illetve a Shambhala globális közösségében is szinte minden munkát önkéntesen végzünk. Ha az időnk egy részét és a tudásunkat a közösségben elvégzendő munkára áldozzuk fel, az egy nagyon értékes módja a támogatásnak és a tagok gyakorlása részének is tekintjük.

Pénzügyi támogatás nyújtása

A tagsági díjakból fedezzük alapvető kiadásainkat és a pénzügyi adományozást is gyakorlásunk részének tekintjük. A Budapesti Shambhala Meditációs Csoport havi tagsági díja 2000,- Ft. Tagjaink anyagi lehetőségeik szerint fizethetnek ennél kevesebbet vagy többet is. Pénzügyi okok miatt senkitől sem tagadjuk meg a tagságot, ezért kérjük lépj kapcsolatba velünk, ha ez problémát jelent és találunk valami megoldást.

Anyagi támogatásaitokkal tudunk előre tervezni és ez teszi lehetővé számunkra azt is, hogy továbbra is fel tudjuk ajánlani a Shambhala tanításokat a világ számára. Kérésünk, hogy lehetőségeid szerint adományozz annyit, amennyi számodra még kényelmes.

Miért fontos a tagság?

Bár a tagság nem kötelező ahhoz, hogy a Csoportunk által szervezett programok nagy részén részt vehess, a közösségünk pénzügyi és önkéntes támogatás híján nem lenne képes arra, hogy a hétvégi programokat, a közös gyakorlásokat és más eseményeket megszervezze és lebonyolítsa. A tagjainknak köszönhető az, hogy a meditáció hagyománya képes fennmaradni és fejlődni. A Shambhala Csoportunk számára adományozott tagsági díjak alkotják az egyik legfontosabb pillérünket, amelyre támaszkodunk.

Mik a tagság előnyei?

Ha tagként lépsz be a közösségünkbe, akkor a Budapesti Shambhala Meditációs Csoport többféleképpen is támogatja gyakorlásodat és mélyíti el a Shambhala Buddhizmusról való ismereteidet:

  • A tagoknak lehetőségük van arra, hogy folyamatos kapcsolatot tartsanak egy meditációs instruktorral, aki segít a meditációval kapcsolatos kérdések megválaszolásában
  • Tagjainkat rendszeresen tájékoztatjuk és meghívjuk közösségi eseményeinkre illetve egyéb szervezett programjainkra.
  • Tagságot jelképező kitűző
  • Automatikus tagság a Shambhala globális közösségében
  • Hozzáférés a tagok számára fenntartott részhez a www.shambhala.org weboldalon

A tagságról további információkat itt találhatsz.

Azok, akik a szanghában vannak, harcosok, mert megpróbálnak felülkerekedni a szamszárán. A szangha tagjai támogatják egymást és törődnek egymással. Nem tökéletesek, de inspirálnak minket, mert ők olyan emberek, akik el akarják mélyíteni a tudatosság, éberség és együttérzés gyakorlatát. A szangha egyben egy összetartó erő is. Amikor együtt gyakorlunk, a szangha megszilárdítja a fegyelmünket. Felismerjük, hogy más emberek is vannak körülöttünk, akik ugyanazokkal a dolgokkal néznek szembe, mint mi. Ez pedig bátorítást ad számunkra.
– Sakyong Mipham Rinpoche